ACTE DE TANCAMENT I RESULTATS 2023

FINALITZA EL PROGRAMA TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA AMB UNA JORNADA DE RESULTATS GLOBALS

A la jornada es van convidar als càrrecs electes dels 27 municipis de la comarca que van donar suport a l’execució del programa en l’àmbit de l’elimentació i les begudes

 

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb la col·laboració de tots els municipis de la comarca va organitzar aquesta última jornada per tal de posar en relleu el treball realitzat al llarg dels darrers dos anys.

 

 

El programa, s’ha desenvolupat arran de la diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes, en què es van identificar el reptes de transformació digital de la cadena de valor alimentària de la comarca de l’Alt Penedès, així com determinar els perfils professionals per superar-los i dissenyar plans de formació amb aquestes competències digitals.

 

 

 

La jornada es va desenvolupar amb les següents intervencions:

 

 

La jornada es va estructurar de la següent forma:

 

La intervenció de la Sra. Pilar Moret Sabidó. Cap de secció de Coordinació de Polítiques del Servei de Mercat de Treball de la Diputació de Barcelona, va anar dirigida a presentar i valorar els projectes desenvolupats del programa Treball, Talent i Tecnologia a tota la província de Barcelona.

 

 

Seguidament es van presentar els tres últims projectes desenvolupats al 2023

El primer desenvolupat a raó de la necessitat dels cellers d’optimitzar la seva logística diària en els enviaments de les seves comandes tant a particulars com a canal HORECA. Els dos últims, relacionats amb el sector agrari, són una evolució d’un primer projecte desenvolupat al 2022 d’“Assistència tècnica i formació per a la Digitalització de la Viticultura: Monitoratge climatològic i models de prevenció de malalties de la vinya”, en què valorant el canvi de situació climàtica es va voler avançar en la predicció i control de les parcel·les vitivinícoles. 

 

 

A continuació es detalla la ponència del Sr. Eloi Orives, de l’empresa MACCION LEAN SOLUTIONS, que va presentar els resultats del projecte d'”Assistència tècnica per a l’optimització logística de la viticultura a l’Alt Penedès“. Actualment, el projecte LA VOLTA segueix funcionant amb prop d’una desena de cellers, compartint la logística tres dies a la setmana.

 

 

La ponència del Sr. Joan Olivella, de l’empresa Central de Compres Vitivinícoles, va anar dirigida a posar en valor la utilització de la plataforma SENCROP, que s’ha adaptat a les característiques del territori per recollir informació valuosa en el marc del projecte “Assistència tècnica per a la presa de decisions a l’agricultura davant el canvi climàtic”.profe

 

 

Per últim, el Sr. Edgar Izquierdo, de l’empresa ARCADIA GLOBAL ANALYTICS va posar de relleu la funcionalitat d’Auravant, la plataforma encarregada de captar el vigor de les parcel·les mitjançant nanosatèl·lits, així com de la utilització del quadern de camp digital. El projecte d’“Assistència tècnica per a la implementació de la teledetecció i els quaderns d’explotació digital al camp” segueix en període de formació, juntament amb el projecte de CCV, per facilitar el coneixement als professionals que utilitzen ambdues plataformes..

 

 

Des d’ARCADIA GLOBAL ANALYTICS es va editar un petit vídeo amb l’experiència de diferents professionals que utilitzen la plataforma per la gestió de les parcel·les vitivinícoles del territori..

 

 

Per finalitzar l’acte, l’equip tècnic del programa va presentar els resultats obtinguts i l’impacte que han suposat les accions i projectes desenvolupats a tota la comarca. Dins la presentació trobareu els enllaços a la diagnosi, projectes de digitalització empresarial i els productes associats, així com la informació relativa a les aliances estratègiques i les formacions realitzades al llarg dels darrers dos anys.

 

 

En aquest mapa interactiu trobareu, en diferents classificacions, els punts on s’han desenvolupat actuacions dins del marc d’aquest  programa, així com el número d’empreses i persones que han participat millorant el seu grau de digitalització.

 

 

treball-talent-tecnologia-futur-t

Consell Comarcal Alt Penedès

c/ Hermenegild Clascar, nº 1-3. 08720 Vilafranca del Penedès

Tel: (93) 890.00.00 – EXTENSIÓ 130 134 i 165

tttpenedes@ccapenedes.cat

© 2021 TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA – PENEDÈS | Avís Legal | Política de PrivacitatPolítica de Galetes | Disseny web: Disculpi Studio

TTT