Aplicacions guanyadores dels Premis Ruralapps 2021

Una aplicació sobre comerç local, la reducció de residus amb IA, Green Blockchain i una aplicació de gestió hortícola, guanyadores dels Premis Ruralapps 2021.

 

L’aplicació GoZeroWaste per promoure el comerç local i la reducció de residus, i Hortagest, un gestor i botiga virtual per al sector de l’horticultura, són les guanyadores de la vuitena edició del Premis Ruralapps 2021. Aquest guardó l’atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

 

El jurat, presidit pel director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC, i constituït per representants del Departament i d’Eurecat, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i, d’entre 20 candidatures presentades en aquesta edició, 6 en la categoria professional i 14 en la de Ciutadania, les candidatures premiades han estat:

 

En la modalitat de Ruralapps Professional

Hortagest, desenvolupada per Gerard Pibernat Piferrer, ha estat la guanyadora. L’aplicació ha estat pensada específicament per a agricultors/es, productors/es, tècnics/ques i empreses del sector de l’horticultura que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció. Permet integrar el quadern de camp, la comptabilitat, la gestió de clients i de comandes, les tasques i la distribució de recursos humans i la comercialització a través d’una botiga virtual.

 

La finalista ha estat AnaWin360, de Terra Alta Consultoria TIC, pensada per optimitzar la gestió integral dels cellers, des de la viticultura fins a la gestió amb el consell regulador i que integra funcionalitats de control sanitari de la vinya, de planificació i d’organització de la collita, quadern de camp i control de feines entre d’altres, així com també eines de traçabilitat i gestió administrativa amb el consell regulador.

 

En la modalitat de Ruralapps Ciutadania

GoZeroWaste, desenvolupada per Go Zero Waste, SL ha estat la guanyadora. Aquesta app promou el comerç local i la reducció de residus a través de la ludificació i la intel·ligència artificial i el green blockchain. Permet als usuaris/àries descobrir on trobar tots els productes de la llista de la compra sense plàstics d’un sol ús, i al mateix temps permet al comerç local connectar amb els productors de proximitat.

 

La finalista ha estat La Piriteca,  del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, que connecta el sector agroalimentari amb el sector de l’hostaleria i la restauració de les comarques de l’Alt Urgell i Cerdanya, a fi donar identitat al producte alimentari local i crear vincles entre les persones i sectors d’hostaleria d’ambdues comarques i les diferents associacions gastronòmiques i de producte local del territori.

 

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i atansin aquests sectors a la ciutadania.

 

Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

TTT