Projecte d’Assistència tècnica i formació per a la digitalització de cellers

El Consell Comarcal impulsa un nou projecte per contribuir a la digitalització dels petits i micro cellers de l’Alt Penedès.

El dimarts 12 de març es va presentar en roda de premsa el “Projecte d’assistència tècnica i formació per a la digitalització de cellers”, que duu a terme el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en el marc del programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona.

Cristina de la Cruz, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, va explicar que “la pandèmia ens ha fet accelerar en la digitalització. L’objectiu d’aquest projecte és impulsar la digitalització dels petits i micro cellers de l’Alt Penedès per millorar la seva competitivitat. També volem identificar les competències necessàries de les persones responsables del procés de digitalització i els possibles nous llocs de treball que se’n puguin derivar”.

Des del Programa Treball, Talent i Tecnologia, s’han seleccionat 3 petits cellers i 3 micro cellers per dur a terme aquest projecte pilot d’assistència tècnica i formació per a la digitalització de la mà del Clúster Innovi. L’objectiu és elaborar una guia de treball que permeti extrapolar després l’experiència a la resta de cellers de la comarca.

Els cellers seleccionats en aquesta primera fase elaboren vins tranquils i escumosos de diferents varietats i estan ubicats a 6 municipis diferents: Cal Tiques (Santa Margarida i els Monjos), Can Pasqual (Gelida), Alemany i Corrio (Vilafranca del Penedès), Castelo de Pedregosa (Sant Sadurní d’Anoia), Masia Torreblanca (Olèrdola) i Heretat Can Llopart (Subirats).

El Clúster d’INNOVI, amb la col·laboració de diverses empreses consultores especialistes en diferents àmbits de digitalització, especialment en aspectes de viticultura, enologia, màrqueting i comercialització, farà una diagnosi de cada celler on es detectaran reptes i es dissenyarà una estratègia a seguir. En aquest procés s’analitzaran totes les operacions, des de la vinya fins a la venda, i es valorarà en quins punts la inversió en digitalització pot aportar més valor.

Actualment hi ha una gran varietat de solucions tecnològiques i els 6 cellers seleccionats rebran assessorament personalitzat sobre l’estratègia a desenvolupar i les eines més útils.

TTT