Primer enviament vitivinícola amb solució multimodal ferroviària entre Catalunya i Alemanya 

El desembre de l’any passat es va dur a terme el primer transport de mercaderies per ferrocarril d’11.100 litres de cava des de la seu de Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia fins a Alsheim (Alemanya). Pràcticament tot el trajecte de 1.434 quilòmetres s’ha utilitzat únicament el transport multimodal, que combina els diferents serveis ferroviaris, la qual cosa ha comportat una reducció del 92% de les emissions de CO2 en comparació del transport unimodal per carretera. A més a més, el fet d’utilitzar la documentació del transport en format electrònic ha suposat una reducció del 24% del cost administratiu. 

L’enviament es tracta d’una prova pilot impulsada pel clúster ferroviari In-Move by Railgrup i el clúster vitivinícola INNOVI. Això ha sigut possible gràcies als resultats dels estudis de la seva viabilitat d’un dels principals projectes europeus en la promoció de la mobilitat verda, TRAILS

Els bons resultats d’aquesta prova pilot posa sobre la taula una opció factible més sostenible i eficient per al sector del vi i de la fruita a l’hora d’exportar. 

TTT