INNOVI coordina 11 propostes de projectes d’innovació de la viticultura

L’oficina tècnica d’INNOVI coordina 35 empreses i 8 centres tecnològics per a 11 propostes de projectes d’innovació.

 

El passat 2 d’agost de 2021, acabava el termini per a presentar les propostes de projecte a la convocatòria del Departament d’Acció Climàtica d’Ajuts a projectes pilot innovadors en productivitat i sostenibilitat agrícola per part de Grups Operatius. 

 

En aquesta convocatòria s’han presentat 11 propostes les quals INNOVI hi participa com a coordinador i aglutinen a més d’una trentena d’empreses, 6 centres tecnològics, 10 empreses proveïdores i 9 empreses o entitats col·laboradores no beneficiàries.

 

Alguns dels temes que aborden els projectes són: robotització i sensorització de cellers, millora en la gestió de l’aigua i la fertilització, poda de respecte, agricultura regenerativa o la recuperació del CO2 de les fermentacions.

 

En aquesta convocatòria s’hi ha treballat o s’hi està treballant amb diferents projectes com, per exemple:  HIDROVINYA,  OPTIVINYA,  PREDIVÍTROBATBIODIVERSITATEFENERVI, etc.

 

En paral·lel també hem presentat dues propostes a ACCIÓ: una per ajudar a millorar l’estratègia, gestió, comercialització i digitalització dels petits cellers, i una segona per millorar la comunicació amb el consumidor a partir d’etiquetes intel·ligents. Aquestes dues propostes sumen 12 socis més involucrats amb projectes de R+D+i.

TTT