#ChallengeFutur

CAMPANYA DE COMUNICACIÓ PER A LA DESCOBERTA DE PERFILS DIGITALS DEL PROGRAMA TTT

La Diputació de Barcelona, i en el marc del seu programa Treball, Talent i Tecnologia, ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves.

Es tracta de diferents vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

El tret de sortida el dona la tiktoker Gemmeta amb la professió d’administradora de xat de bots. Ella, després de completar el repte, li passa el testimoni a la Berta Aroca, que tractarà de fer per un dia d’auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana. També participen en aquest #ChallengeFutur els influencers Long Li Xue, Juliana Canet, Àlex Tous, Maria Vallespí, David Itsme, Llum, Gemma Pérez, Nadine Romero i Raul Roco.

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

A més, Treball, Talent i Tecnologia persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

El #ChallengeFutur és la continuïtat del #ChallengeIndústria que es va dur a terme el 2020 i en el que, com en aquest cas, diversos instagramers es reptaven a realitzar per un dia les tasques d’alguns oficis que podem trobar al sector de la indústria.

Com a resultat del projecte, obtenim aquestes fitxes ocupacionals que donen informació sobre cadascuna de les ocupacions:

Auxiliar de Manteniment de Vehicles

Elèctrics de Mobilitat Urbana

2. Aux manteniment vehicles

Descarrega la fitxa

T’ho explica la Berta Aroca

 

Controlador/a de Línia 

d’Envasat Automatitzada

3. Controlador envasat

Descarrega la fitxa

T’ho explica la Juliana Canet

treball-talent-tecnologia-futur-t

Consell Comarcal Alt Penedès

c/ Hermenegild Clascar, nº 1-3. 08720 Vilafranca del Penedès

Tel: (93) 890.00.00 – EXTENSIÓ 130 134 i 165

tttpenedes@ccapenedes.cat

© 2021 TREBALL, TALENT I TECNOLOGIA – PENEDÈS | Avís Legal | Política de PrivacitatPolítica de Galetes | Disseny web: Disculpi Studio

TTT